Gratis keukenbakje voor groente-, fruit- en etensresten

Projecten
Projecten

Inwoners van de gemeenten Duiven en Westervoort kunnen vanaf 8 januari 2020 een gratis keukenbakje ophalen. Met deze actie wordt het scheiden van GFT-afval makkelijker gemaakt.

• Inwoners van de gemeente Duiven kunnen een gratis keukenbakje ophalen bij de pop-up store van 2Switch (Elshofpassage Duiven).

• Westervoorters kunnen een exemplaar ophalen bij 2Switch (Het Vergun 17, Westervoort).

De gemeente Westervoort heeft in 2019 keukenbakjes uitgedeeld bij onder andere hoogbouw (appartementen) en bij de informatiebijeenkomst over het nieuwe afvalbeleid. Heb jij nog niet zo’n handig keukenbakje, dan kun je er dus eentje afhalen.

Er zijn al veel keukenbakjes opgehaald de afgelopen weken. Wees er snel bij want op=op!

Afval is grondstof!

Groente-, fruit en etensresten verdwijnen nog vaak in de restafvalbak. Zoals schillen van een appel of banaan, oud brood en resten van de maaltijd. Een derde van het restafval is GFT-afval en dat is zonde. Door afval goed te scheiden kunnen de grondstoffen beter worden hergebruikt. Van GFT-afval wordt bijvoorbeeld compost en biogas gemaakt.

Handig keukenhulpje

Met zo’n keukenbakje hoef je niet iedere keer naar de container te lopen. En dat maakt het makkelijker om groente- fruit-en etensresten te scheiden. Het is een luchtdoorlatend keukenbakje, van gerecycled kunststof. Je krijgt er bovendien eenmalig een rolletje met 20 composteerbare afvalzakjes bij. Handig als je vindt dat de restjes snel gaan stinken. Of als je het niet prettig vindt om etensresten los in de container te gooien.

Informatie over het gebruik

Bij het bakje ontvang je meer informatie over het gebruik en wat er wel of niet in mag.

Meer informatie over afval scheiden vind je ook op www.mijnafvalwijzer.nl (of op de website van jouw gemeente:  www.westervoort.nl / www.duiven.nl). Handige tip: download de Afvalwijzer app op je mobiele telefoon of tablet. Hierin vind je alle info over afval scheiden én de inzameldagen op een rij.

Bijlagen

Terug naar overzicht

Heb jij een goed idee?

Weet jij hoe we onze mooie gemeenten nog duurzamer kunnen maken? Of heb je een vraag voor onze duurzaamheidsexperts?

Contact opnemen

Contactinformatie

Onze klantenservice is van maandag t/m donderdag van 08:00 tot 16:00 en op vrijdag van 08:00 tot 12.30 uur bereikbaar.

Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer 088 – 695 30 00 of via e-mail: samen1nergie@1stroom.nl

Sluit venster