Groente-, fruit- en tuinafval (GFT) beter scheiden met een handig keukenbakje!

Projecten
Projecten

De gemeente Westervoort is eind mei 2019 gestart met het aanbieden van gratis keukenbakjes aan inwoners die in een appartement wonen. Met dit bakje is het makkelijker om GFT en etensresten apart in te zamelen.

Er blijkt veel GFT en etensresten bij het restafval te zitten. Dat is jammer, want dit kan heel goed hergebruikt worden. Er wordt compost en biogas van gemaakt.

Afval scheiden kan nóg beter  

Eén derde van het restafval is GFT. Wethouder Hans Breunissen: “Afval kunnen we dus nóg beter scheiden. Afval is tenslotte grondstof. Er zitten waardevolle materialen in, die hergebruikt kunnen worden. Dat bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld! Dat helpt ook om de landelijke doelstelling te halen. Het gaat erom dat we in 2020 100 kg restafval per inwoner per jaar overhouden en 30 kg in 2025. Een uitdaging die gemeente Westervoort samen met haar inwoners wil aangaan.”

Om het inwoners het gebruik van een GFT-verzamelcontainer makkelijker te maken om GFT en etensresten apart in te zamelen, biedt de gemeente gratis een keukenbakje aan. Het speciale luchtdoorlatende bakje met het composteerbare zakje zorgt voor een vermindering van geurtjes. Zo is het makkelijk(er) om het GFT apart te houden van het restafval. Inwoners hoeven dan niet voor iedere bananenschil of snee oud brood naar de (verzamel-)container.

Bijlagen

Terug naar overzicht

Heb jij een goed idee?

Weet jij hoe we onze mooie gemeenten nog duurzamer kunnen maken? Of heb je een vraag voor onze duurzaamheidsexperts?

Contact opnemen

Contactinformatie

Onze klantenservice is van maandag t/m donderdag van 08:00 tot 16:00 en op vrijdag van 08:00 tot 12.30 uur bereikbaar.

Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer 088 – 695 30 00 of via e-mail: samen1nergie@1stroom.nl

Sluit venster