HAN Studenten Circulaire Economie nemen evenementen onder de loep

Projecten
Projecten

Even voorstellen…

Wij zijn Maarten Heebink en Michiel Pieneman en volgen een deeltijdstudie aan Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Maarten studeert HBO ICT en Michiel Logistic Management. Wij zitten allebei in het vierde en laatste jaar van onze opleiding. In dat jaar hebben wij gekozen voor de minor Circulaire Economie. Naast deze opleiding werken we beide fulltime, Maarten als Software Engineer en Michiel als militair.

Wat houdt jullie opdracht voor de gemeenten Duiven en Westervoort precies in?

Wij gaan onderzoeken hoe evenementen in de gemeenten Duiven en Westervoort duurzamer kunnen worden. Evenementen hebben een impact op de omgeving waarin ze gehouden worden. De fysieke plek, de natuur, het klimaat, maar ook de medewerkers, omwonenden en bezoekers worden op een of andere manier geraakt door een evenement. Wij willen met dit onderzoek enerzijds in kaart brengen wat die impact is en anderzijds hoe de negatieve impact zo klein mogelijk en de positieve impact zo groot mogelijk kan worden gemaakt. Wij zullen ons best doen om met ons rapport een product op te leveren dat bijdraagt aan een duurzame toekomst voor de inwoners van Duiven en Westervoort .

Focussen jullie je in het onderzoek nog op een specifiek evenement?

Wij gaan ons onderzoek uitvoeren bij de organisatie van de jaarlijkse ijsbaan. Wij zijn blij dat de organisatie van de GABA ijsbaan aan ons onderzoek wil meewerken. De evenement-organisatie moet straks door ons onderzoek kunnen kiezen uit bruikbare maatregelen die ervoor zorgen dat hun evenement duurzamer wordt en daarmee toekomstbestendig is.

Op 22 januari wordt het onderzoek afgerond.
In de bijlage vind je het eindrapport van het onderzoek.

Terug naar overzicht

Heb jij een goed idee?

Weet jij hoe we onze mooie gemeenten nog duurzamer kunnen maken? Of heb je een vraag voor onze duurzaamheidsexperts?

Contact opnemen

Contactinformatie

Onze klantenservice is van maandag t/m donderdag van 08:00 tot 16:00 en op vrijdag van 08:00 tot 12.30 uur bereikbaar.

Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer 088 – 695 30 00 of via e-mail: samen1nergie@1stroom.nl

Sluit venster