Mogelijke locaties windmolens en zonneparken

Projecten
Projecten

Er zijn in ons land dertig regio’s (RES) samengesteld waarin gemeenten samen een plan moeten maken voor de overstap naar duurzame energie. Alle regio’s samen moeten voldoende energie opwekken om de doelstellingen van het Klimaatakkoord voor Nederland te halen.

Wij werken vanuit de regio Arnhem-Nijmegen samen met omliggende gemeenten, de provincie, waterschappen en de netbeheerder om te zien hoeveel duurzame energie we binnen de grenzen van de regio kunnen opwekken.

We hebben binnen onze gemeenten onderzoek gedaan naar welke gebieden zich eventueel lenen voor zonneparken en windmolens. Je leest hier meer over in de samenvatting en rapporten (je vindt ze onderaan dit artikel).

Update mogelijke locaties windmolens en zonneparken

In oktober/november van dit jaar zijn de vijf inloopavonden voor mogelijke locaties windmolens en zonneparken goed bezocht. In totaal zijn er ongeveer 150 inwoners van de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar langs geweest om hun ideeën uit te wisselen of zorgen hun uit te spreken. We kijken terug op geslaagde avonden. En willen iedereen bedanken voor hun inbreng.

Hoe nu verder?

Alle informatie die opgehaald is (ook uit de online enquête) wordt nu verwerkt en uiteindelijk opgenomen in een participatierapport. We verwachten dat dit eind januari 2020 beschikbaar is.

Aan de hand van het rapport gaan de colleges van Duiven en Westervoort een standpunt bepalen en een voorstel doen aan de raden. Deze voorstellen worden in februari/maart in de raden behandeld.

We houden je via deze pagina op de hoogte!

Terug naar overzicht

Heb jij een goed idee?

Weet jij hoe we onze mooie gemeenten nog duurzamer kunnen maken? Of heb je een vraag voor onze duurzaamheidsexperts?

Contact opnemen

Contactinformatie

Onze klantenservice is van maandag t/m donderdag van 08:00 tot 16:00 en op vrijdag van 08:00 tot 12.30 uur bereikbaar.

Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer 088 – 695 30 00 of via e-mail: samen1nergie@1stroom.nl

Sluit venster