Voorstel mogelijke locaties zonneparken en windmolens

Projecten
Projecten

Er zijn in ons land dertig regio’s samengesteld (Regionale Energie Strategie, RES) waarin gemeenten samen een plan moeten maken voor de overstap naar duurzame energie. De voorstellen voor het lokale aandeel worden in februari/maart in de raden van gemeente Duiven en Westervoort behandeld.

Mogelijke locaties zonneparken en windmolens

We hebben binnen onze gemeenten onderzoek gedaan naar welke gebieden zich eventueel lenen voor zonneparken en windmolens. In oktober/november 2019 zijn er vijf inloopavonden voor mogelijke locaties windmolens en zonneparken georganiseerd. Daar hebben inwoners uit de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar ideeën uitgewisseld en hun zorgen geuit. Ook is er een enquête gehouden en hebben wij op verschillende manieren met de inwoners individuele gesprekken gevoerd. Ook hebben mensen per sociale media of de mail gereageerd.

kaart mogelijke locaties windmolens en zonne-energie

Hoe nu verder?

Inmiddels is alle informatie verwerkt en opgenomen in een participatieverslag. Aan de hand van dit rapport hebben de colleges van Duiven en Westervoort een standpunt bepaald met een voorstel aan de raad. Deze voorstellen worden in februari/maart in de raden behandeld. Je kunt de voorstellen en het participatieverslag lezen in de bijlagen.

Let op: de raadsvoorstellen van Duiven en Westervoort zijn verschillend.

Terug naar overzicht

Heb jij een goed idee?

Weet jij hoe we onze mooie gemeenten nog duurzamer kunnen maken? Of heb je een vraag voor onze duurzaamheidsexperts?

Contact opnemen

Contactinformatie

Onze klantenservice is van maandag t/m donderdag van 08:00 tot 16:00 en op vrijdag van 08:00 tot 12.30 uur bereikbaar.

Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer 088 – 695 30 00 of via e-mail: samen1nergie@1stroom.nl

Sluit venster