Vraag het onze energiecoaches

Stijgt je energierekening de pan uit? Wil je meer weten over zonnepanelen, of wat je kunt doen aan tocht? Onze energiecoaches staan klaar om je te helpen energie te besparen.

Maak nu een afspraak!

Heb je een vraag voor onze energiecoaches? Maak een gratis energiegesprek in via Bespaarafspraak op een dag en tijd die jou het best uitkomt.

een wereldbol vol energie met stekker zonnepaneel bomen en licht

Een energiecoach is een deskundige vrijwilliger die inwoners van de gemeenten Duiven en Westervoort informeert over energiebesparing in een één-op-één gesprek. Energiecoaches zijn buurtgenoten met een eigen interesse in duurzaamheid die een aanvullende training hebben gevolgd via de gemeente. Ze kunnen je wegwijs maken in allerlei energie-gerelateerde vraagstukken. De gesprekken vinden in overleg digitaal, telefonisch of fysiek plaats, met inachtneming van de coronamaatregelen. Je kunt gratis en vrijblijvend een energiegesprek boeken met één van onze coaches via Bespaarafspraak.

Vier thema's

Wanneer je een afspraak maakt, kun je kiezen onder welk thema jouw vraag valt:
 

1. Energiebesparing algemeen

Je kunt bij de energiecoach terecht met allerlei uiteenlopende vragen over energiebesparing: jouw energierekening is bijvoorbeeld erg hoog uitgevallen of je wilt tips voor de schimmelige badkamer. De energiecoach neemt met jou de woning door en geeft tips per vertrek. Alleen al door simpele gedragsaanpassingen kun je een hoop besparen op de energierekening.
 

2.Warmtecamera

De energiecoach kan een warmtescan van jouw woning maken met een speciale warmtecamera. Op een warmtescan kun je zien hoe goed de isolatie van de woning is: hoeveel warmte ontsnapt via de muren, ramen en kieren. Zo kun je snel zien waar de isolatie verbeterd moet worden. Warmtescans kunnen het beste gemaakt worden in de winter wanneer de weersomstandigheden juist zijn (o.a. een groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten).

3. Technische vragen over energiebesparing

Technische oplossingen om energie te besparen richten zich op betere isolatie van de woning: de vloer, de spouwmuren, het dak en de ramen. Door jouw woning beter te isoleren kunt je energie besparen, wat goed is voor de portemonnee en het milieu, maar je zult hiermee ook het comfort verbeteren omdat de woning minder tochtig wordt door betere isolatie.
 

4. Technische vragen over duurzame energieopwekking en -verwarming

Er zijn allerlei manieren om zelf duurzame energie op te wekken. Door zonnepanelen op het dak te leggen kun je je eigen elektra opwekken. Ook alternatieve manieren van verwarmen kun je bespreken met de energiecoach. Je kunt ervoor kiezen om water te verwarmen met een zonneboiler in plaats van met aardgas. Warmtepompen zijn een alternatief voor het verwarmen van de woning. Benieuwd naar de mogelijkheden die passend zijn voor jouw situatie? Neem contact op met de energiecoach!

Maak nu een afspraak

 
Boek een energiegesprek in via Bespaarafspraak op een dag en tijd die jou het best uitkomt. Een energiecoach met expertise op het gekozen thema neemt daarna contact met je op om te bespreken hoe het gesprek plaats vindt. Houd rekening met een afspraak van een uur. De precieze tijd is mede afhankelijk van jouw vragen aan de energiecoach.
 
De coaches zijn vrijwilligers. Het kan daarom voorkomen dat de coach de afspraak moet verzetten om dit vrijwilligerswerk te kunnen inpassen naast andere bezigheden. We rekenen op begrip daarvoor.