Wilt u meer weten over zonnepanelen,
of wat u kan doen aan tocht,
of een hoge energierekening?

Onze energiecoaches staan klaar om u te helpen energie te besparen.

Een energiecoach is een deskundige vrijwilliger die inwoners van de gemeenten Duiven en Westervoort informeert over energiebesparing tijdens een gesprek bij u thuis.

 

Energiecoaches zijn buurtgenoten met een eigen interesse in duurzaamheid die een aanvullende training hebben gevolgd via de gemeente.

 

U kunt zowel een afspraak maken als uw woont in een koophuis als in een huurhuis, de energiecoach past het advies aan op uw persoonlijke situatie.

 

Energiecoaches kunnen u wegwijs maken in allerlei energie-gerelateerde vraagstukken. Het maakt niet uit of u aan het begin staat van het verduurzamen van uw woning, of dat u al verder gevorderd bent. De energiecoach kan u verder op weg helpen om de volgende stap richting een duurzaam huis te zetten.

 

U kunt via onderstaand formulier gratis en vrijblijvend een energiegesprek aanvragen met één van onze coaches.

 

Nieuw! Ook voor verenigingen met een eigen pand is het mogelijk om een gratis afspraak te maken met een energiecoach. Maak een afspraak door een mail te sturen naar samen1nergie@1stroom.nl

Komt u er niet helemaal uit of heeft u vragen?

Bel dan met telefoonnummer: 088 - 525 41 10 of klik op onderstaande button om ons te mailen.

Thema’s

Wanneer u een afspraak maakt, kunt u kiezen onder welk thema uw vraag valt:

1. Energiebesparing algemeen

U kunt bij de energiecoach terecht met allerlei uiteenlopende vragen over energiebesparing: uw energierekening is bijvoorbeeld erg hoog uitgevallen of u wil tips voor uw schimmelige badkamer. De energiecoach kan met u de woning doornemen en u per vertrek tips geven. Alleen al door simpele gedragsaanpassingen kunt u een hoop besparen op uw energierekening.

2. Warmtecamera (alleen mogelijk in de herfst en winter)

De energiecoach kan een warmtescan van uw woning maken met een speciale warmtecamera. Op een warmtescan kunt u zien hoe goed de isolatie van uw woning is: hoeveel warmte ontsnapt via de muren, ramen en kieren. Zo kunt u snel zien waar de isolatie verbeterd moet worden. Warmtescans kunnen het beste gemaakt worden in de winter wanneer de weersomstandigheden juist zijn (o.a. een groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten).

3. Isolatie

Technische oplossingen om energie te besparen richten zich op betere isolatie van de woning: de vloer, de spouwmuren, het dak en de ramen. Door uw woning beter te isoleren kunt u energie besparen, wat goed is voor uw portemonnee en het milieu, maar u zult hiermee ook uw comfort verbeteren omdat uw woning minder tochtig wordt door betere isolatie.

4. Energieopwek en alternatieve verwarming

Er zijn allerlei manieren om zelf duurzame energie op te wekken. Door zonnepanelen op uw dak te leggen kunt u uw eigen elektriciteit opwekken. Ook alternatieve manieren van verwarmen kunt u bespreken met de energiecoach. U kunt ervoor kiezen om uw water te verwarmen met een zonneboiler i.p.v. met aardgas. Warmtepompen zijn een alternatief voor het verwarmen van uw woning. Benieuwd naar de mogelijkheden die passend zijn voor uw situatie? Neem contact op met de energiecoach.

5. Woonscan voor inwoners van ‘de Mosterdhof’ in Westervoort

In het kader van wijkontwikkelingsplan Mooi Mosterdhof zijn er woonscans beschikbaar voor inwoners van die wijk; inclusief de Dorpsstraat. Met het Woonplan krijgt u inzicht in de maatregelen die u nu al kunt uitvoeren om klaar te zijn voor de toekomst, op maat gemaakt voor de woning. De maatregelen zijn in 3 logische stappen verdeeld en geven inzicht in de volgorde, kosten en wat u er mee kunt besparen.

Maak nu een afspraak

Vul eerst uw naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer in. Kies dan het thema waar uw vraag onder valt. Klik als alles is ingevuld, onderaan op “Versturen”. Uw verzoek zal worden verzonden naar een energiecoach. De energiecoach neemt contact met u op om een datum en tijd te vinden die u beiden uitkomt om het gesprek te plannen.

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.