Subsidie om jouw huis te isoleren (NIP)

Een goed geïsoleerd huis is fijn om in te wonen (warmer in de winter en koeler in de zomer), maar ook goed voor een lagere energierekening. Er zijn verschillende onderdelen in je huis die je kunt isoleren: het dak, de (spouw) muren, het glas en de vloer. Als deze onderdelen zijn geïsoleerd, kun je dat goed merken in huis.

 

In februari was er een informatieavond over deze subsidie in Duiven.

Bekijk hier de presentatie.

Of kijk hier de informatieavond van 11 juli terug.

Heeft jouw huis een laag energielabel? Of is nog niet alles goed geïsoleerd? Dan kom je in aanmerking voor de isolatie subsidie. Je mag zelf kiezen of je het isoleren door een bedrijf laat doen, of dat je de materialen koopt en zelf aan de slag gaat.

 

 

Je kunt de subsidie nu aanvragen. Doe dit zo snel mogelijk. Op = op!

Let op: er is maar beperkt budget beschikbaar. Vraag dus snel de subsidie aan!

 

Duiven

Vul dit formulier in om de subsidie aan te vragen. 

 

Westervoort

Vul dit formulier in om de subsidie aan te vragen.

 

Het kan even duren voordat je een bevestiging of afwijzing krijgt van de subsidie. Krijg je de subsidie? Dan staat in de bevestiging ook meer informatie over het verzilveren van de subsidie. Dat kan via een cadeaukaart, een kortingsactie of met een declaratieformulier. Je kunt hierover ook een informatievideo bekijken via het Regionaal Energieloket.

Subsidie: welke voorwaarden moet je aan voldoen?

 

Om €1460,- subsidie te ontvangen om jouw huis te verbeteren, is het belangrijk dat je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 

–          Jouw huis heeft een WOZ-waarde van €328.000 of lager in Duiven, of €306.000 of lager in Westervoort.

(op peildatum 1 januari 2023). Weet je niet zeker wat jouw WOZ-waarde is? Kijk dan op: https://www.wozwaardeloket.nl/

 

–          Jouw huis heeft een energielabel van D, E, F of G.

 

–          Weet je niet wat jouw energielabel is of heb je er geen? Dan is het belangrijk om te kijken naar hoe goed je huis al geïsoleerd is. Als er 2 bouwdelen (dak, muur, raam of vloer) niet (goed) zijn geïsoleerd, kom je ook in aanmerking voor de subsidie.

 

Weet je niet precies of jouw huis al geïsoleerd is? Of heb je geen energielabel? Vraag dan de hulp van een energiecoach. Deze vrijwilliger komt dan bij jou thuis om je hier gratis mee te helpen.

Heb je vragen?

Heb je vragen over de isolatie subsidie? Neem contact op met Regionaal Energieloket via projecten@regionaalenergieloket.nl of via 088 525 4110 (bereikbaar tijdens kantoortijden).